9/1/10

Νύχτα κατέθεσαν την τροπολογία που δεκαπλασιάζει το φόρο για τις γονικές παροχές!

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί !

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε μέσα στο μαύρο σκοτάδι στη Βουλή τροπολογία που δεκαπλασιάζει το φόρο σε γονικές παροχές και δωρεές!

Παράλληλα, αυξάνεται ο ειδικός φόρος στα ποτά κατά 20% και όχι κατά 10% που είχαν εξαγγείλει για τον προϋπολογισμό του 2010 και στα τσιγάρα κατά 23% (από 57,5% που είναι σήμερα σε 70%).





Η ισχύς των διατάξεων για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα τσιγάρα αρχίζει από την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, ενώ για τα ποτά από την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου.

Από τον ειδικό φόρο σε ποτά και τσιγάρα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει ότι θα υπάρξει αύξηση των εσόδων κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η τροπολογία ορίζει επίσης ότι από σήμερα ο υπολογισμός του φόρου για τις κτήσεις περιουσίας αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής, θα εξακολουθεί να γίνεται με βάση τον ισχύον καθεστώς αλλά αυτό θα είναι προσωρινό.

Η οριστική εκκαθάριση του οφειλόμενου φόρου, θα γίνει με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, για τον οποίο το παραμύθι της κοινωνικής διαβούλευσης (?) για επικοινωνιακούς λόγους έχει ήδη αρχίσει.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν φόρο με βάση αυξημένους φορολογικούς συντελεστές.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA, αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση αιφνιδίασε αφού μας τα'λεγαν εδώ και καιρό...αλλά εμείς δεν ακούγαμε, έτσι απο τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας σε μια νύχτα το "πέρασαν" και στη βουλή και πάμε γι'αλλα !

Έτσι οτι κι αν συμβεί, όποια κλίμακα και αν εφαρμοστεί, ακόμα και με υψηλό αφορολόγητο, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πιαστούν στην παγίδα των φόρων, αφού θα αυξηθούν άμεσα οι αντικειμενικές αξίες.

Γιατί τώρα, γιατί... νύχτα;;

Για να μην προλάβουν οι πολίτες να ωφεληθούν από το παλιό καθεστώς και να κανουν ουρές στις εφορίες με αποτέλεσμα το Κράτος να χάνει τεράστια έσοδα. Έτσι για να μη χαθούν τελείως τα έσοδα κατέφτασε νύχτα στη Βουλή η τροπολογία ώστε στο 4μηνο που θα χρειαστεί μέχρι την ψήφιση του Νόμου το Κράτος να εξασφαλίσει τα έσοδά του.

... και όχι 10 αλλά 20% πάνω τα ποτά και τα τσιγάρα

Χαρακτηριστικό της κοροιδίας προς τον Έλληνα φορολογούμενο είναι πως η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει για τον προϋπολογισμό του 2010 (αύξηση 10%) για ποτά και τσιγάρα αλλά το πρωί ξυπνήσαμε με αυξήσεις 20% και 23%.

Το παρακάτω βίντεο είναι απο το επίσημο site του ΠΑΣΟΚ



Οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις που μας λέγατε... ήταν το μπαράκι που θα αυξήσει κι άλλο τα ποτά ή ο ψιλικατζής της γειτονιάς;;;

Γιατί οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων μια χαρά κερδοφορούν, κόβουν και αποδείξεις κανονικά που τις συμψηφίζουν με τα έξοδα τους και στο τέλος κάνουν και μια υπερτιμολογημένη ανακαίνιση ή άλλο ένα παράρτημα και παίρνουν κι επιστροφή φόρου.


Αυτή είναι η ανακούφιση των πρώτων 100 ημερών;

Έτσι θα κτυπήσετε την ακρίβεια που όπως λέγατε κατατρώει τα εισοδήματα ;

Aυτό εννοούσατε δίκαιο φορολογικό σύστημα, το χαράτσι παντού;


Που είναι το περίφημο σχέδιο προστασία των δανειοληπτών;

Που είναι η περίφημη μείωση των τιμολογίων των Κρατικών επιχειρήσεων; Εμείς μόνο αυξήσεις βλέπουμε.

Που είναι η νομοθεσία κατά των μονοπωλίων που μας λέγατε;



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share