31/7/10

Η τροίκα ζήτησε και νέο συμπληρωματικό μνημόνιο, ετοιμάζονται να το υπογράψουν

Βεβαίωσαν την τρόικα οτι θα αντιμετωπιστούν και οι φθινοπωρινές "καταιγίδες"!

Κατα το "δημοκρατικό" μας πολίτευμα η υπογραφή Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλου φτάνουν για να επισημοποιήσουν τη νεα συμφωνία χωρίς καμιά άλλη συγκατάθεση.

Ενα νέο μίνι Μνημόνιο ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση...


... και συγκεκριμένα- κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας.

Πρόκειται για την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία ετοιμάζει εντατικά από χθες η αντιπροσωπεία της, επισημαίνοντας επιτυχίες αλλά και αδυναμίες που διαπίστωσε και υποδεικνύοντας, εν είδει «εντολών», τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Θα υπογράψουν δέσμευση για γενικό ξεπούλημα με συνοπτικές διαδικασίες

Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η "εξυγίανση" ΟΣΕ και συγκοινωνιών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό είναι μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ώστε να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο, συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού , ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Η κοροιδία της κοινωνίας συνεχίζεται αφού όπως η τρόικα δηλώνει, δεν είναι αυτή που πίεσε για επιτάχυνση π.χ. του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δείξει συνέπεια στις εντολές της τρόικας πριν την άτακτη αποδράση της απο την εξουσία ολοκληρώνει τις τελευταίες πράξεις του δράματος έτσι ώστε οι δανειστές να εξασφαλίσουν το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα που δανείζουν στην κυβέρνηση για να τα διαχειριστεί.

Όλα αυτά βέβαια υπό την απειλή της τρίτης δόση του δανείου, (9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο) , αν βέβαια μέχρι τότε κυβερνά ακόμη το ΠΑΣΟΚ και οχι η επόμενη αιχμάλωτη κυβέρνηση που ετοιμάζουν και θα λέγεται "εθνικής σωτηρίας"

Κι αυτό διότι γιατί η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη μετα της οδηνηρές αλλαγές που κατάφερε να περάσει η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση σε συνδιασμό με τις υπεράνθωπες προσπάθειες των συντελεστών του συστήματος.

Για την "επιτυχία" εφαρμογής των οδυνηρών μέτρων χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές αντιδράσεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τα ΜΜΕ, τα μεγάλα συνδικάτα (ελεγχόμενες κινητοποιήσεις κοινωνικής "εξαέρωσης") και ασφαλώς οι εξαιρετικές υπηρεσίες καταστολής που προσέφερε στο σύστημα το καλά οργανωμένο "παρακράτος" (φωτιά ΜΑRFIN) σε συνδιασμό με την Ελληνική "τρομοκρατία".

Η τρόικα, παρά τις παρατηρήσεις της, κατά την πρώτη εβδομάδα της παραμονής της , δηλώνει ικανοποιημένη από την εφαρμογή του Μνημονίου έτσι η εκταμίευση των πολυπόθητων για την κυβέρνηση χρήματα στις 13 Σεπτεμβρίου θεωρείται πλέον σχεδόν βεβαία , με μια ελαφρά επιφύλαξη αναφορικά με τις αναμενόμενες "φθινοπωρινές καταιγίδες".

Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε την τρόικα πως έχει ισχυρά όπλα στην κυβερνητικής της "φαρέτρα" και σε συνάρτηση με τους ανωτέρω "συνεργάτες" της θα τεθούν υπο έλεγχο και οι φθινοπωρινές κοινωνικές "καταιγίδες"


Διαβάστε επίσης:


Η κατάλυση της δημοκρατίας επικυρώθηκε και επισήμως μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο απο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Βρήκαν το "παραθυράκι" του συνταγματικού νόμου για να προχωρήσουν σε απολύσεις


Στην νέα τάξη πραγμάτων, εσείς θα είστε τα πράγματα - Θα μας πάρουν και πάλι τα μέτρα το φθινόπωρο

Μας τη φόρεσε ο πιστολέρο - Αποκαλύφθηκε το σχέδιο, το ΔΝΤ ήταν ΜΟΝΟ για την Ελλάδα !

Αφού είμαστε και Standards (σταθεροί) και Poor's (φτωχοί) γιατί κοροϊδευόμαστε ; - Τι νόημα έχουν οι 300 στη Βουλή;;

Εκτός απο τα ταχυδακτυλουργικά , η κυβέρνηση φαίνεται να προβλέπει πως θα χυθεί αίμα...

TΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - Kάντε το Download και δείτε σχετικό βίντεο

Εγκλήματα με το πρόσχημα της Δημοκρατίας - Γιατί δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share