9/12/09

Παπανδρέου: Απειλείται η εθνική μας κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974 ! (Δείτε το βίντεο)

Σε δραματικούς τόνους περιεγράψε στο υπουργικό συμβούλιο την κατάσταση της Eλληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικά είπε:«για πρώτη φορά από το 1974 απειλείται η εθνική κυριαρχία» και έκανε λόγο για πρωτοφανές αδιέξοδο.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε έντονα την κυβέρνηση της ΝΔ για τις «εγκληματικές πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο», χρεώνοντάς της «το τεράστιο βάρος αναξιοπιστίας».




Όπως υποστήριξε, η αναξιοπιστία, την οποία κληροδότησε στη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση, έχει καταστεί αντικείμενο εκμετάλλευσης, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με μόνο γνώμονα να αποφασίζει ο λαός κυριαρχικά για το μέλλον του.(?)

«Kαταβάλλουμε προσπάθεια για να στηρίξουμε την πιστοληπτική μας ικανότητα. Η ΝΔ εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της. Εμείς δεσμευθήκαμε και λέμε την αλήθεια και από την πρώτη στιγμή κάνουμε εθνική προσπάθεια για διάσωση της οικονομίας» πρόσθεσε.

«H διαπίστωση των μεγάλων προβληματων που παραλάβαμε μας ατσαλώνει ακόμη περισσότερο» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός διατύπωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «κάνει ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει η χώρα και να μην χάσει κυριαρχικά δικαιώματα». Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως τα πρώτα βήματα για την ανάταξη της οικονομίας και τον περιορισμό του ελλείμματος έχουν ήδη γίνει με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε.

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μίλησε και ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας, Κωνσταντίνος Μπακούρης, καθώς η 9η Δεκεμβρίου είναι παγκόσμια ημέρα Διαφάνειας.

Ευχαριστώντας τον κ. Μπακούρη για την παρέμβασή του, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα προτείνει συνάντηση των αρχηγών όλων των κομμάτων, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς, την οποία συνέδεσε και με την κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε, επίσης, ότι θα ενημερώσει τους εταίρους μέσα στον επόμενο μήνα για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των δαπανών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του πλαισίου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών, ώστε αυτές να γίνουν πιο φιλικές προς τους επενδυτές, αλλά και ο συντονισμός όλων των φορέων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι τα ζητούμενα για την κυβέρνηση.

Στην αρχή του νέου έτους αναμένεται να έρθει στη βουλή και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς, άλλωστε, λήγει η ισχύς του προηγουμένου

Δείτε το βίντεο..
.



Θυμηθείτε κι αυτό..



Τα διεθνή ΜΜΕ




Δείτε επίσης στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Η Ελλάδα απολογείται για τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου

Παράταση: Να "βγάλουμε" Χριστούγεννα... Όλα τα Νέα Μέτρα !

Eισηγήσεις για σκληρά μέτρα «τύπου Ιρλανδίας»

Διαλυμένο κράτος και .... χάος ανακάλυψαν οι ευρωϋπάλληλοι που ήρθαν στην Αθήνα


Όλα δείχνουν πως γνώριζαν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν εκτός ελέγχου

Σε λίγο... δεν θα μπορούμε πια να δανειζόμαστε


Με Ημίμετρα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share