20/11/09

Με Ημίμετρα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα

Αντί διαρθρωτικών μέτρων, η κυβέρνηση, τελικώς, επέλεξε την πολιτική των ισορροπιών, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.

Οπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2010, που παρουσιάσθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο, προτίμησε, για παράδειγμα, να ικανοποιήσει προεκλογικές εξαγγελίες της, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου...




...από του βήματος της Βουλής, την περασμένη Παρασκευή, έκανε λόγο για την απειλή πτώχευσης.

Ο προϋπολογισμός «επενδύει» στη συλλογή μεγάλου μέρους των εσόδων για τη χρονιά που έρχεται σε μη επαναλαμβανόμενες πηγές, όπως προκύπτει από το σχετικό κείμενο, αν και είναι δεδομένο ότι οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ισχυρών κοινοτικών εταίρων κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και θα προκληθεί δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες.

Το γεγονός ότι, με τη διαρροή των βασικών προβλέψεων του νέου προϋπολογισμού, τα spreads των δεκαετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά τρεις μονάδες βάσης είναι ενδεικτικό του κλίματος.

Ο ΣΕΒ ζήτησε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για να αντιμετωπισθεί το «επώδυνο» 2010. Η κατ' αρχήν απάντηση, όμως, που έλαβε από τους κοινωνικούς εταίρους ήταν αρνητική.

Διαβάστε εδω: 10 Ανατροπές στη φορολογία

Σχετικό άρθρο εδώ

και εδώ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share