13/8/10

Απολύουν εργαζόμενους και προσλάβουν συμβούλους - Θα βρέξει αποκρατικοποιήσεις το χειμώνα

Στο σφυρί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.

«Βροχή» προσλήψεων συμβούλων που θα ορίσουν τις αποκρατικοποιήσεις προγραμματίζει για τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου οι αποφάσεις για όλα τα «ασημικά» του Δημοσίου να έχουν ληφθεί ώς το τέλος του έτους, και από τις αρχές του επόμενου να προχωρήσουν οι μετοχοποιήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις....


Τον Αυγούστο ωριμάζουν τα φρουτάκια
ενώ στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι και η διάθεση αδειών και για νέο ΞΥΣΤΟ.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, οι τρεις διεθνείς σύμβουλοι προσλαμβάνονται την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα οπου, αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές στις συμβάσεις με τους τρεις διεθνείς συμβούλους που θα αναλάβουν την αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες και θα ορίσουν τις πωλήσεις/συγχωνεύσεις τραπεζών.

Πίσω απο τη λίστα των υποψηφίων διεθνών συμβούλων κρύβονται οι ίδιοι οι δανειστές μας ΗSΒC, η Deutsche Βank, η Lazard αλλά και η Μorgan Stanley και η Credit Suisse First Βoston.

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ με μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού, προετοιμάζοντας παράλληλα τη ιδιωτικοποίηση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν και οι προσλήψεις συμβούλων οι οποίοι θα ορίσουν το μέλλον της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, της ΔΕΠΑ, του Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια και τα ΕΛΤΑ.

Τον Οκτώβριο στο κρεβάτι του προκρούστη μπαίνει η ΔΕΗ, ενώ σχεδιάζουν να ανοίξουν το δρόμο στο ξεπούλημα σε ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ, τον διαχειριστή των δικτύων υψηλής τάσης στον ηλεκτρισμό και τον διαχειριστή των αγωγών και υποδομών (τερματικοί σταθμοί) φυσικού αερίου, αντίστοιχα.

Προετοιμάζονται επίσης για πλήρη διαχωρισμό ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ενώ σειρά παίρνουν ο ΟΤΕ και ο ΕΛΠΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ) και προσλαμβάνουν σύμβουλο για την εκτίμηση της αξίας της option που κατέχει η ΔΕΗ για αγορά ακόμη ενός 30% από το 65% του Ελληνικού Δημοσίου.

Με τον όρο "αξιοποίηση ακινήτων", ετοιμάζουν προς πώληση σε ιδιώτες ακόμη και τον έλεγχο και έκδοση εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, και προωθούν το σχέδιο των μαζικών απολύσεων προσωπικού έτσι ώστε να "ελαφρύνουν" τις "νυφούλες" του δημοσίου απο τα περιττά βάρη κάνοντας τες πιο ελκυστικές στους "μνηστήρες"

Αν η κυβέρνηση βγάλει Χριστούγεννα από τον Ιανουάριο μπαίνει εμπράκτως σε εφαρμογή το γενικό ξεπούλημα όπως προβλέπουν τα σχέδια της τρόικας.

Αρχής γενομένης από:

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει τη διάθεση νέων πακέτων μετοχών στις εταιρείες ύδρευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ στις οποίες σήμερα το Δημόσιο κατέχει 74,02% και 61,33% αντίστοιχα. Πρόσφατα μάλιστα ο υπ. Οικονομικών δεν απέκλεισε και εκχώρηση και του management ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για σύμβαση παραχώρησης της διοίκησης για 40 χρόνια, ως συμβιβαστική λύση.

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ - Ιδιωτικοποίηση προβλέπεται για την ΕΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ) και την ΕΛΒΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Β.Ε) ενώ για την ΕΑΒ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.) προκρίνεται αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός.

ΕΛΤΑ - Το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει στην ατζέντα την πώληση του 39% των Ελληνικών Ταχυδρομείων- σήμερα το Δημόσιο κατέχει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το υπόλοιπο 10%.

ΛΙΜΑΝΙΑ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - «Προκρίνεται η δημιουργία μιας ή και περισσότερων εταιρικών οντοτήτων στις οποίες θα περιέλθουν οι οργανισμοί λιμένων της χώρας».
Οι εταιρείες αυτές θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν διάφορες υπηρεσίες των λιμανιών- οι οποίες επί του παρόντος δεν διευκρινίζονται- σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους.

ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - Πωλήσεις και μακροχρόνιες συμβάσεις με ιδιώτες, ενώ σχεδιάζουν τη σύσταση ειδικών φορέων για ακίνητα- φιλέτα και σύσταση εταιρειών διαχείρισης δημόσιας περιουσίας οι οποίες θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο για ακόμη πιο χοντρές μπίζνες !

Την ίδια στιγμή...

Ο πρωθυπουργός διορίζει κόσμο...


Διαβάστε επίσης:

Πωλείται όπως είναι χρεωμένη με χιλιάδες αναμνήσεις στολισμένη...

H νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας δεν δανείζει στην Ελλάδα - Δείτε όμως τι λέει το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση.


Τα λαμόγια της δημοκρατίας ξεπουλάνε το ρημαγμένο Τατοι (Δείτε το βίντεο)

Ξανα μαγειρεύει τα οικονομικά στοιχεία η κυβέρνηση με πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ (Δείτε το βίντεο)

Ακόμη ένα θέμα απο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οπού δεν πέρασε τον έλεγχο ενημέρωσης των Ελληνικών ΜΜΕ (Δείτε το βίντεο)


Σκοπεύουν να δημιουργήσουν ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ διαχείρισης του εθνικού πλούτου!!!



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share