18/8/10

Αλλάζουν ξανά τον εκλογικό νόμο ! - Δημοκρατία "ράβε ξήλωνε"

Φτιάχνουν δημοκρατία στα μέτρα τους με λίστες εκλεκτών που θα μπαίνουν βουλή χωρίς λαική βούληση !

Βλέποντας τα ποσοστά του δικομματισμού να συρρικνώνονται ετοιμάζουν αλλαγές του εκλογικού νόμου το φθινόπωρο.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ επιβεβαιώνεται σε δημοσίευμα μας που είχε προβλέψει τα σχέδια της κυβέρνηση απο την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία...


...σχεδόν ένα χρόνο πρίν (Δείτε εδώ)

Το θέμα θα ανοίξει απο το Σεπτέμβριο...

Σε κείμενο που έχει «κλειδώσει», η βασική αλλαγή είναι η θεσμοθέτηση της λίστας για τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου και το σπάσιμο των περιφερειών σε μονοεδρικές (180 τον αριθμό) στους 52 νομούς της επικράτειας, όπου ο σταυρός θα διατηρηθεί.

Ως προς τον αριθμό των βουλευτών, η κυβέρνηση φαίνεται πως ξέχασε στα γρήγορα το θέμα μείωσης του αριθμού των εθνοσωτήρων από 300 σε 200, όπως υπήρχαν σε αρχικές εισηγήσεις, καθώς και την καταργήσει του πλαφόν τού 3% αναφορικά με την εισαγωγή κομμάτων στη Βουλή, διάταξη που θα ευνοούσε νέους πολιτικούς σχηματισμούς.

Έτσι... όσοι θέλουν να κάνουν καριέρα στο κλειστό επάγγελμα του "εθνοσωτήρα" αν θέλουν να πατήσουν το πόδι τους στο ναό της Ελληνικής "δημοκρατίας" θα πρέπει να τάσσονται με τις ισχυρές και οργανωμένες κομματικές επιχειρήσεις αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς.

Σύμφωνα με το νέο εκλογονόμο, οι βουλευτές παραμένουν 300 εκ των οποίον οι 120 εκλεκτοί θα εκλέγονται με λίστα και άνευ λαικής βούλης (αφορά τα εκλεκτά κομματόσκυλα που δεν έχουν ελπίδες επανεκλογής) ενώ οι υπόλοιποι 180 θα εκλέγονται με σταυρό για υπάρχει και μια γεύση "δημοκρατίας" στον νέο εκλογονόμο.

Στόχος του νέου εκλογονόμου είναι η "τακτοποίηση" του προβλήματος της αποχής απο την κάλπη αφού θα υπάρχει δυνατότητα κυβερνητικής αυτοδυναμίας με ακόμη μικρότερη λαική εντολή , 120 προνομοιούχους μαυρογυαλούρους (άνευ λαικής εντολής) και έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα.

Aπαγόρευει επίσης την εισόδου στη Βουλή των κομμάτων με ποσοστό κάτω τού 3% πανελλαδικά ετσί ώστε να μειώσουν τα ποσοστά διαφορετικών απόψεων στο ναό της "δημοκρατίας"

Η κυβέρνηση έχει στόχο μετά απο μια συνηθισμένη πλέον τυπική διαβούλευση, να περάσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα στη Βουλή που έτσι κι αλλιώς φαίνεται να έχει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία επίσης οφελείται απο το "δημοκρατικό" τερατούργημα.

Θυμίζουμε οτι το σχέδιο "εκλογές με λίστα εκλεκτών" ήταν έμπνευση Καραμανλή με το οποίο μάλιστα απειλούσε και "άτακτους" βουλευτές τους την περίοδο οπου ο ίδιος κυβερνούσε τη χώρα.

Βέβαια στην παρούσα φάση υπάρχει και μια ιδιομορφία αφού είναι δεδομένες πλέον οι αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη με τα νέα όρια των δήμων, που ορίστηκαν εξ υπαρχής με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» κάτι που σημαίνει οτι ο κομματικός διαμελισμός των εκλογικών περιφερειών της χώρας έγινε με κριτήρια ΠΑΣΟΚ κάτι που προφανώς δεν βολεύει τη Νέα Δημοκρατία.

Ετσι θα προκύψει επί της ουσίας πρόβλημα στη λειτουργία των βουλευτών της επόμενης Βουλής, αν αυτή προέλθει με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, καθώς εκείνοι θα ξέρουν από την πρώτη ημέρα της νέας τους θητείας ότι στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσουν ψήφο, όχι από την παλαιά τους εκλογική περιφέρεια, αλλά από την αντίστοιχη μονοεδρική, η οποία στο μεταξύ θα έχει δημιουργηθεί με τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο νέος εκλογικός νόμος είναι μια παραλλαγή του λεγόμενου γερμανικού μοντέλου προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των Ελλήνων μαυρογυαλούρων.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Επιτροπής Ραγκούση για το νέο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των "εθνοσωτήρων" :

* Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της επικράτειας, τη Β' Αθηνών, θα δημιουργηθούν 26 μονοεδρικές περιφέρειες στη θέση των 42 εδρών που είναι σήμερα, οι οποίες καλύπτουν τους 35 δήμους του «Καλλικράτη».

* Στην Α' Αθηνών είναι υπό διαμόρφωση 9 μονοεδρικές περιφέρειες, που αντιστοιχούν στα εκλογικά διαμερίσματα του δήμου της Αθήνας.

* Στον Πειραιά (Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Πειραιώς) θα συσταθούν 9 μονοεδρικές περιφέρειες, που θα αντιστοιχούν στους 11 δήμους του «Καλλικράτη» μαζί με τα νησιά.

* Στην περιφέρεια της Αττικής θα συσταθούν 7 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες που θα εκτείνονται στα γεωγραφικά όρια των δήμων του «Καλλικράτη».

* Στη Θεσσαλονίκη (Α' και Β' εκλογική περιφέρεια) οι 14 μονοεδρικές θα αντιστοιχούν στους 17 νέους δήμους της συμπρωτεύουσας.

Οι 6 βασικές αλλαγές στο νέο σχέδιο για τον εκλογικό νόμο

1 Οι εκλογικές περιφέρειες χωρίζονται σε μείζονες και σε μονοεδρικές. Στις μείζονες εκλογικές περιφέρειες θα εκλέγονται οι βουλευτές με λίστα "εκλεκτών" και δεν θα χρειάζεται σταυρός προτίμησης απο τους ψηφοφόρους. Οι περιφέρειες αυτές συστήνονται στις 13 περιφέρειες του «Καλλικράτη». Ο αριθμός των βουλευτών που θα εκλέγονται σ'αυτές τις περιφέρειες είναι 120 και αντιστοιχούν στο ποσοστό που έχει πάρει το κόμμα στην περιφέρεια, αφού ο ψηφοφόρος επιλέγει κόμμα και όχι υποψήφιο.

2 Συστήνονται 180 μονοεδρικές περιφέρειες σε ολόκληρη την επικράτεια, στους 52 νομούς της χώρας. Η κάθε μία από αυτές τις μονοεδρικές περιφέρειες θα αντιστοιχεί σε 50.000 με 60.000 κατοίκους. Σε αυτές τις περιφέρειες, για να εκλεγούν οι υποψήφιοι, χρειάζονται το σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων.

3 Ο πήχυς της αυτοδυναμίας υπολογίζεται στο πλασματικό ποσοστό των 40,2 % όσων ψηφίσουν στις εκλογές αλλά το πρώτο κόμμα θα παίρνει μπόνους 40 εδρών δώρο απο την "Ελληνική δημοκρατία" (κάτι σαν διαγωνισμός σε τηλεπαιχνίδι δηλαδή)

4. Ο θεσμός των βουλευτών Επικρατείας καταργείται και οι βουλευτές που θα μπαίνουν βουλή χωρίς λαική βούληση θα μπαίνουν στη λίστα των 120 "εκλεκτών"

5. Καταργούνται οι 42 έδρες της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας - της Β' Αθηνών - και δημιουργούνται 26 μονοεδρικές, οι οποίες αναλογικά θα καλύπτουν τους 35 δήμους του «Καλλικράτη» στην περιοχή.

6. Ο αριθμός των μονεδρικών που θα συσταθούν σε κάθε νομό θα είναι μίνιμουμ μία και μάξιμουμ πέντε.



Διαβάστε επίσης:

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πανίσχυροι κομματικοί μηχανισμοί εκλέγουν "δημοκρατικά" - Δείτε το έγγραφο


Mε πρόσχημα τη δημοκρατία - Πως λειτουργούν τα κόμματα στην Ελλάδα


H ΣΕΧΤΑ βοηθά τους πολιτικούς να ξαναπάρουν πίσω τις Κρατικές λιμουζίνες τους - Τι εννοούσε ο "ποιητής" της προκήρυξης;


Η Δημοκρατία της απάτης (Δείτε το βίντεο)


Εγκλήματα με το πρόσχημα της Δημοκρατίας - Γιατί δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα


Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα - Aυτό είναι το μέγα κράτος δικαίου.

Δημοκρατία σημαίνει πως όποιος δεν συμφωνεί διαγράφεται κι όσοι τον εξέλεξαν στις εκλογές την πάτησαν. (Δείτε το βίντεο)

Έτσι κυβερνά το κοπάδι η δημοκρατία μας... (Δείτε το βίντεο)

Ελλάδα : Mια Μετασοβιετική δημοκρατία με αύρα Κολομβιανού καρτέλ σε πολιτική κρίση!


Παπανδρέου: 'Οποιος δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό διαγράφεται ! - Οι εξελίξεις προμηνύουν "καταιγίδες" το φθινόπωρο...

Άνδρο διαφθοράς το Ελληνικό κοινοβούλιο - Άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα στους εθνοσωτήρες ! (Δείτε το βίντεο)

Ευθυμίου: H ανωνυμία των blogs αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία - Τους ενοχλούν και πάλι τα blogs!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share