3/8/10

Aπο το φαγοπότι στο δημόσιο , μόνο τα "μεζεδάκια" ανακαλύπτει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προβάλλουν την εικόνα οτι το "κράτος" επανιδρύεται και πως ο σκουριασμένος κρατικός μηχανισμός μπαίνει σιγά-σιγά σε λειτουργία η κυβέρνησης πλασάρει στα ΜΜΕ έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που περιγράφει ορισμένα "μεζεδάκια" μερικών χιλιάδων ευρώ απο το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η έκθεση τονίζει -όπως τα ΜΜΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά- οτι πρόκειται για δαπάνες προηγούμενων ετών , λές και τώρα κάτι άλλαξε και η τοπική αυτοδιοίκηση συνετίστηκε ξαφνικά ώς εκ θαύματος επι ΠΑΣΟΚ...


Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει...

Δήμαρχος στη Βόρεια Ελλάδα ζήτησε την εκταμίευση 25.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να αγοράσει πολυτελές τζιπ.

Σε άλλη περίπτωση, νοσοκομείο σε Ελληνικό νησί παρήγγειλε από φωτογραφικές μηχανές μέχρι λεμονοστύφτες αξίας 17.800 ευρώ!

Πρόεδρος κέντρου μέριμνας θηλέων ζήτησε γραφείο από ξύλο κερασιάς, αξίας 3.100 ευρώ, ενώ δημοτική αρχή, αντί για υποτροφίες, προτίμησε να ξοδέψει 14.600 ευρώ για να αγοράσει χαρτοκόπτες και να τους δώσει στους αριστούχους!

Δήμαρχος στην Αττική ξόδεψε 9.500 ευρώ για τις... ευχές του, ενώ συνάδελφός του τις δημοσιοποίησε έναντι του ποσού των 7.600 ευρώ. Άλλοι, εμφάνισαν τιμολόγια ύψους 8.600 ευρώ για τον ίδιο λόγο!

Με τα χρήματα των φορολογουμένων, υπεύθυνοι σε νησιωτικό τουριστικό δήμο κερνούσαν πλούσια και πολυτελή γεύματα σε παράγοντες άσχετους με την ανάπτυξη του τόπου.
Ξόδεψαν 18.000 ευρώ, ενώ δήμος ζήτησε 6.300 ευρώ για τραπέζι που παρέθεσε σε εκκλησιαστική εκδήλωση. Από τα κρατικά ταμεία, δήμος ζήτησε 3.300 ευρώ για να κάνει το τραπέζι σε Τουρκική ορχήστρα, τα μέλη της οποίας απλά έτυχε να περνούν από την περιοχή!



Όλα αυτά βέβαια δόθηκαν στη δημοσιότητα αόριστα και γενικά για να μην χαλάσουν και οι κομματικές συμμαχίες στην τοπική αυτοδιοίκηση εν όψη του "Καλλικράτη" !

Τι να σας κάνουμε που οι περισσότεροι πολίτες τρομάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για το φαγοπότι στους δήμους τους . Κάποιοι γιατί έχουν διορισμένους συγγενείς , άλλοι πάλι γιατί έχουν επιχειρήσεις και φοβούνται τις κόντρες κι άλλοι γιατί απλά είναι οι κλασσικοί του καναπέος. ( θα ήθελαν κι αυτοί να χωθούν κάπου να "φάνε" αλλά δεν τα κατάφεραν και περιμένουν μπάς και τους πετάξουν κανένα "κοκκαλάκι" προεκλογικά)

Η ασυδοσία και η ατιμωρησία σε δημόσιο και τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν απο τους ισχυρότερους πυλώνες της διαπλοκής που εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο για να στηρίζει το σάπιο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή της κατάντια.

Με εξαίρεση τους βολεμένους που έχουν λόγο να το συντηρούν, όλοι οι υπόλοιποι συναινούν σιωπηρά στο έγκλημα που υποτίθεται πως καταδικάζουν.... και η διαπλοκή συνεχίζει το "μαγικό" έργο της , αφού όλοι στο τέλος "απορρούν" πως είναι δυνατόν αυτή ρημαδοδημοκρατία να εναλλάσει στην εξουσία τους ίδιους...τους ίδιους... άντε και τα παιδάκια τους...

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Κερκυραίων: Kατασπάραξαν 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ για ποδηλατόδρομους (Δείτε το έγγραφο)

Δήμος Καρπάθου: Mπούκωσαν πολίτη με μηνύσεις για να του κλείσουν το στόμα.

Δήμος Αρτέμιδας : Νερό φαρμάκι πίνουν οι κάτοικοι και ο δήμαρχος προσπαθεί να τα μπαλώσει με δικαιολογίες !

Δήμος Μυκόνου: 900 εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά !!!

Δήμος Αρταίων: Κρατική επιχορήγηση 900.000€ για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας που συνεχώς ανοιγοκλείνει !!!

ΚΕΡΚΥΡΑ : Όταν υποκρίνεσαι ότι δεν βλέπεις την "παρανομία" μάλλον είσαι μέρος αυτής !


Με υπερτιμολογήσεις κατασπαράζουν τα χρήματα των φορολογουμένων οι δήμοι !

Λαϊκισμός και δημιουργία εντυπώσεων για τους αθίγγανους στην Αταλάντη

Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και λοιποί Μαυρογιαλούροι δούλευαν τον κοσμάκη "ψιλό γαζί" πουλώντας ελπίδες για νέες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share